Alle antwoorden
op jouw vragen

Uitdaging

Wat is The May 50K?

The May 50K is een gezamenlijke fitness- en fondsenwervingsactie van de Internationale MS Federatie (MSIF) en Stichting MS Research. We dagen mensen uit om 50 kilometer te lopen of te rennen in de maand mei om geld in te zamelen voor baanbrekend MS-onderzoek. Ook streven wij internationaal naar toegankelijke behandelingen voor alle mensen met MS, ongeacht hun land van herkomst of waar ze wonen.

Hoeveel kost het om mee te doen?

Je kunt je gratis aanmelden en meedoen met The May 50K. Je kunt je hier direct aanmelden en jouw grenzen verleggen in mei!

Hoe zit het met het coronavirus (COVID-19)?

Jouw gezondheid staat natuurlijk voorop. Volg de overheidsadviezen en zorg dat jijzelf en iedereen om jou heen geen risico's loopt. Mensen met MS hebben in sommige gevallen een hoger risico op complicaties bij een COVID-19 infectie, dus voor hen en hun naasten is het extra belangrijk de adviezen op het gebied van 'social distancing' in acht te nemen.

Een van de mooiste aspecten van The May 50K is dat je je sportactiviteiten individueel kunt uitvoeren, zelfs als je in een team zit. Dus je kunt afstand houden en tegelijkertijd samen je doel bereiken!

 

Waar en wanneer is The May 50K?

The May 50K is een online fitness challenge die je kunt volbrengen van 1 tot en met 31 mei 2022. Jij bepaalt waar en wanneer je jouw uitdaging aan gaat.

Wat moet ik doen om mee te doen?

Waar je ook woont, hoe fit je ook bent, jij bepaalt waar en wanneer je The May 50K aflegt. Is hardlopen echt niets voor jou? Ga dan bijvoorbeeld wandelen of zwemmen. Jij kunt de uitdaging aangaan op de manier die bij jou past. Als je een rolstoel gebruikt kun je het aantal kilometers bijvoorbeeld aanpassen naar wat voor jou uitdagend is. Als je een doel stelt dat jou uitdaagt zijn anderen eerder bereid jou te sponsoren.

Kan ik ook zwemmen of fietsen voor The May 50K?

Zeker weten! Het is helemaal aan jou hoe je The May 50K invult!

Kan ik meedoen tijdens een lockdown?

The May 50K is een virtuele fitness- en fondsenwervingsactie, je kunt deze overal en wanneer je maar wilt uitvoeren. Het risico voor jezelf en anderen is minimaal, je kunt bijvoorbeeld al in je eigen huis, tuin of park om de hoek jouw kilometers afleggen.

Geld op halen voor MS-onderzoek is nu belangrijker dan ooit. In deze onzekere tijden is het cruciaal dat we het belang van wetenschappelijk onderzoek naar MS niet vergeten. We blijven ons inzetten voor betere behandelingen, preventie en uiteindelijk de oplossing voor MS. We hebben jouw hulp nu meer nodig dan ooit!

Daarnaast is het juist in deze tijd ook belangrijk om gezond en fit te blijven, zowel mentaal als fysiek. The May 50K is de perfecte combinatie! Je bent actief bezig en je werkt samen naar een mooi doel, een wereld zonder MS.

Laten we deze uitdaging met elkaar aangaan om te laten zien dat wij geen grenzen kennen als het gaat om MS-onderzoek.

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden voor een team?

Je kunt je aansluiten bij een  team door op de knop "teamlid worden" te klikken op een teampagina. Als een team privé is moet je de teamcaptain vragen jou een uitnodiging te sturen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten?

Log in op jouw May 50K account en ga naar jouw dashboard. Klik op 'mijn account' en vervolgens op 'reset wachtwoord'.

Fondsenwerving

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

Stichting MS Research werkt samen met de MS International Federation (MSIF). De opbrengsten van de The May 50k worden aangewend voor de financiering van zowel nationale als internationale onderzoeksprojecten.

Stichting MS Research zorgt ervoor dat 70% van het geld dat je inzamelt besteed wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en oplossingen voor (leven met) MS in Nederland.

De andere 30% wordt door de MSIF besteed aan internationaal MS-onderzoek en toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd.

Samen zorgen we ervoor dat het MS-onderzoek, nationaal en internationaal, een stap verder komt. Dank je wel dat jij helpt om ervoor te zorgen dat we MS achter ons kunnen laten.

Hoe kan ik mijn fondsenwervingsdoel aanpassen?

Log in op jouw May 50K account en ga naar jouw dashboard. Klik op 'pas mijn pagina aan' en pas jouw doel aan!

Mijn activiteiten

Hoe kan ik mijn kilometers registreren?

Je kunt op twee manieren jouw kilometers registreren:

  • Koppel jouw pagina aan een fitness tracker of app

We kunnen koppelen met FitBit, mapmyfitness en Strava. Met deze apps kun je jouw kilometers automatisch synchroniseren met jouw actiepagina.

Via je smartphone kun je FitBit, mapmyfitness of Strava downloaden en van start gaan. Als je een account hebt aangemaakt op de app van jouw voorkeur, dan kun je inloggen in jouw MAY 50K account. Ga vervolgens naar de tab 'Mijn activiteiten'  om jouw app te linken aan jouw actiepagina.

Het kan tot 24 uur duren voordat de activiteit van jouw app wordt geupdate op de actiepagina.

  • Registreer je kilometers handmatig

Om jouw kilometers handmatig te registreren log je in op jouw actiepagina en ga je naar de tab 'mijn activiteiten' om jouw activiteit toe te voegen.

Kan ik mijn kilometers ook al vóór mei registreren?

Natuurlijk kan dat! Wij zullen echter wel jouw teller per 1 mei terugzetten op 0.

Facebook FAQs

Ik heb mijn pagina op Facebook gedeeld om sponsoren te werven en hiervoor de 'donatie' knop van Facebook gebruikt. Komt het geld dan op de goede plek terecht?

Vanaf nu, zal Facebook inzamelingsacties voor The May 50K linken naar jouw persoonlijke actiepagina op The May 50K website zodat alles automatisch meetelt voor jouw doel. Jouw persoonlijke actiepagina op de website van The May 50K is nog steeds de beste plek om naar toe te gaan, omdat deze al jouw speciale functies heeft en je deze direct kunt delen op Facebook en andere sociale kanalen om meer geld in te zamelen.

Is mijn donatie via facebook veilig?

De Facebook doneerknop is een functionaliteit van Facebook, voor vragen hierover raden we je aan direct contact op te nemen met Facebook. Hun privacy beleid vind je hier: https://m.facebook.com/payments_terms/privacy